Därför är kunderna era bästa lärare

Skärmavbild 2021-07-26 kl. 13.04.52.png

Navid Haghjo och Emil Westrin på 84 Grams, Hanna Wiik på Ekonomikollen i Umeå AB och Meiju Vartiainen på Mowida AB är alla nominerade till Umeågalan i kategorin Årets unga företagare.

Vi bad tre unga och spännande bolag att dela med sig av sina bästa råd till andra företagare. Ekonomikollen, Mowida och 84 Grams är dessutom alla nominerade till Årets unga företagare på Umeågalan.

– Mitt råd till unga företagare är att inte bete sig som ett klassiskt startup-företag. Med det menar jag att unga bolag redan från starten bör fokusera mer på HR, ta hand om sin hälsa och skapa en struktur och kultur i bolaget som uppmuntrar det, säger Meiju Vartiainen, grundare av Mowida, ett digitalt verktyg som hjälper mindre fastighetsägare att administrera sitt bestånd och hitta nya hyresgäster.

Något som också är viktigt är kundperspektivet, menar Meiju Vartiainen. Mowidas tjänst, som lanseras i år, har därför tagits fram i nära samarbete med fastighetsägarna.

Navid Haghjo på nystartade internetleverantören 84 Grams, pekar även han på vikten av att anpassa sin tjänst eller produkt efter kunden. Hans råd till andra unga bolag är:

– Anpassa din affärsidé, produkt eller erbjudande efter användaren och behovet. Var rädd om din idé och sälj inte ut den för billigt och var oerhört noga med vem eller vilka du säljer den till. Om du väljer investerare, se till att välja dessa utifrån vad de kan tillföra bolaget som person, inte pengamässigt.

Hanna Wiik från Ekonomikollen i Umeå, som erbjuder redovisningstjänster och ekonomisk rådgivning till företag, upplever att det finns mycket kunskap och motivation att hämta från kunderna.

– Många av våra kunder är även våra förebilder. Vi är stolta över att få jobba med dem. Alla erfarna företagare som vi arbetat med hittills har varit villiga att bjuda in oss i sina verksamheter och dela med sig av sina erfarenheter, säger hon.

DE ÄR NOMINERADE TILL ÅRETS UNGA FÖRETAGARE

Ekonomikollen, Mowida och 84 Grams. Ett av dessa tre företag kommer att tilldelas Årets unga företagare på Umeågalan 7 november. Vinnaren utses av Umeågalans arrangörsgrupp.

Källa: https://www.vk.se/2019-10-08/darfor-ar-kunderna-era-basta-larare

Föregående
Föregående

Mowida hyllas som Årets unga företagare

Nästa
Nästa

Tre entreprenörer delar med sig av sina erfarenheter i samband med ett panelsamtal på Umeå Tech Arena