Polarbröds vd investerar lokalt – "Känns härligt att få vara en del av"

x1000w-Mowida pr.png

Umeåbolaget Mowida närmar sig en lansering av sin digitala plattform för små och medelstora fastighetsägare. För att stärka lanseringen investerar bolaget Walter & Johanna AB med Karin och Marcus Bodin i spetsen i Mowida.

Mowida, som på Umeågalan i höstas utsågs till Årets Unga Företag, utökar nu ägargruppen med starka lokala aktörer. Enligt grundaren och vd:n Meiju Vartiainen är investeringen av bolaget Walter & Johanna AB mycket välkommen.

– För ett litet bolag, som befinner sig i en intensiv startfas, betyder det här jättemycket, säger Meiju Vartiainen. 

Walter & Johanna AB drivs av Karin Bodin, koncern-vd vid Polarbrödsgruppen, samt Marcus Bodin. 

Enligt bolagens företrädare var det mötet mellan de gemensamma värderingarna och den entreprenöriella drivkraften att utveckla regionen som gjorde matchningen mellan investerare och start-up enkel.

– Jag är stolt över att utöka ägargruppen med just Karin och Marcus tackvare deras värdegrund och vilja att se både Mowida och regionen att utvecklas. De har varit ett stort stöd och en källa till inspiration i mitt arbete och jag är glad över att båda officiellt är en del av Mowida. Våra finansiärer är alla viktiga möjliggörare under vår resa, säger Meiju Vartiainen.

Marcus Bodin och Karin Bodin är nu en del av den starkt värdegrundsdrivna ägargruppen som sedan tidigare bestod av grundaren Meiju Vartiainen och finansiärerna Partnerinvest, Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse samt de privata finansiärerna Anders Andersson och Rickard Nyberg.

De nya ägarna har en stark tilltro till bolagets framtida utveckling och sociala påverkan.

– Vi tror starkt på Mowida som är ett dynamiskt företag med en smart produkt som kommer spara mycket tid och pengar för fastighetsägare framöver, säger Marcus Bodin.

– I en smartare och mer hållbar framtid gäller det att ha bättre koll på sin information. Mowida ger fastighetsägare möjlighet att få bättre koll. Dessutom är Mowidas värdegrund starkt driven av sociala hänsyn vilket känns härligt att få vara en del av, säger Karin Bodin.

Mowida skapar en digital plattform för administration och uthyrning och samlar helheten av den funktionalitet som små och medelstora fastighetsägare har behov av. Bolaget närmar sig lansering och fortsätter genom ett kundfokuserat arbetssätt utveckla plattformen med målet att hjälpa fastighetsägare förenkla deras vardag samt arbeta för att digitalisera branschen.

Källa: https://www.vk.se/2020-01-29/polarbrods-vd-investerar-lokalt-kanns-harligt-att-fa-vara-en-del-av

Föregående
Föregående

Mowida utökar ägargruppen med norrländska muskler

Nästa
Nästa

Mowida hyllas som Årets unga företagare